Knutsel je eigen open haard in 4 stappen
← Terug naar het overzicht

Benodigdheden

  • 5 kartonnen dozen (misschien heb je thuis ongebruikte dozen liggen of haal ze uit een supermarkt)
  • Wit, zwart en donker bruin papier of wit papier en bruin en zwarte verf
  • Breed plakband, lijmstift
  • Rood en geel papier

Stap 1.

Stapel twee dozen op elkaar en plak deze vast met behulp van het brede plakband. Herhaal dit nog 1x waardoor je twee pilaren krijgt. Leg de twee pilaren plat op de grond en leg de laatste doos aan de bovenkant ertussen. Plak de middelste doos met het brede plakband vast aan de twee pilaren. 

Stap 2.

Pak de kartonnen dozen in met behulp van het witte papier. Hoe je de bakstenen erop creëert, kan je zelf kiezen. Wij noemen hier twee mogelijkheden. 

Maak gebruik van het donkerbruine papier en knip hier rechthoekige vormen uit. Dit worden de bakstenen van de open haard. Plak dit met behulp van een plakstift of plakband vast. 

Of 

Verf met behulp van bruine verf de bakstenen op de open haard. Je kan ook eerst de bakstenen erop tekenen en deze verven. 

Stap 3.

Om de achterkant van de open haard dicht te maken kan je gebruik maken van zwart papier of karton dat je zwart verft. Plak dit vast aan de open haard.

Stap 4.

Als laatst gaan we het vuur erin zetten. Dit kan op twee manieren. De eerste optie beschrijven we in de blog, ‘Zo maak je het vuur waar de herders bij zitten’. Je kan het vuur echter ook maken van geel en rood papier. Teken de vlammen op het papier, knip deze uit en plak ze tegen de zwarte achtergrond van de open haard. 

De openhaard is nu klaar voor gebruik!

Pin It on Pinterest

Share This